Siirry suoraan sisältöön

KATSE-seminaari 27.10.21: Afganistanin tilanne

KATSE-syysseminaarissa 27.10.2021 klo 17.00–18.30 keskustellaan Afganistanin poliittisesta tilanteesta Yhdysvaltojen ja sen tukijoiden sotilaallisen vetäytymisen seurauksena. Sotilaiden poistuminen 20 vuoden jälkeen aiheutti kaoottisen tilanteen, Taliban-liikkeen nousun valtaan ja siviilien ajautumisen toivottomaan asemaan. Seminaarissa Afganistanin tilannetta tarkastellaan historiallisesta, poliittisesta ja sosiaalisesta näkökulmasta. Aiheesta ovat keskustelemassa

Toimittaja ja aktivisti Zahra Karimy, joka oli Kabulissa kuvaamassa dokumenttielokuvaa vain viikko ennen kuin talibanit valtasivat pääkaupungin.

Johtava asiantuntija Olli Ruohomäki, joka työskentelee Ulkopoliittisessa instituutissa ja ulkoministeriössä. Ruohomäki on perehtynyt erityisesti Lähi-idän politiikkaan ja kehityspolitiikkaan.

Tietokirjailija Andrei Sergejeff, jonka teos Afganistanin historia – Silkkitietä kulttuurien risteykseen (Gaudeamus 2011) käsittelee Afganistanin historiaa kivikaudelta 2000-luvulle.

Johtava asiantuntija Johanna Valenius, joka työskentelee Kriisinhallintakeskuksessa (CMC). Vallenius on perehtynyt laajasti Afganistanin tilanteeseen.

Seminaarin puheenjohtaa KATSEn puheenjohtaja Johanna Vuorelma. Seminaari järjestetään etätilaisuutena, johon pääsee osallistumaan tästä linkistä:

https://helsinki.zoom.us/j/68755497902?pwd=UWE2Y0RDblFHR0JpUmZlSGdOMW1kQT09

Seminaari on avoin tilaisuus, jossa on mahdollisuus myös yleisökysymyksille.

Tervetuloa mukaan!